websikehealthcheck
websikehealthcheck

Ki Baksai Zoltán?

 

Első diplomám szerint gépész üzemmérnök vagyok, első munkahelyem termelő vállalat volt.
Amikor egy Dániában szétszerelt majd nálunk az utolsó csavarig azonos módon összerakott gyártógép alacsonyabb teljesítményére sehogyan sem találtunk műszaki magyarázatot, akkor kezdett számomra derengeni, hogy talán nem is a gépben kéne keresnünk az okot. Foglalkozni kellene a kezelőjével is.
Innentől az ember jobban érdekelt, mint a gép és amilyen menedzsment-, munkajogi- és HR képzést el tudtam érni (pl. Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem – személyügyi szakosító oklevél, Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar – munkajogi szakokleveles tanácsadó szakirányú szakképzettség) azzal éltem.
A termelő vállalati munkát közigazgatási pályára váltottam, voltam  munkaügyi központ vezetője, országos program irányítója az Országos Munkaügyi Központban, főosztályvezető a Munkaügyi Minisztériumban (későbbi nevén a Szociális és Családügyi Minisztériumban) és amikor a szakmai feladataimhoz számomra túl közel ért a politika, a versenyszférába váltottam. Voltam biztosításközvetítő az egyik legnagyobb biztosítótársaságnál, ahol később 11 éven keresztül a HR igazgatóság munkájában is részt vettem szakértőként, kiemelt szakértőként, csoportvezetőként, végig a foglalkoztatásjoggal összefüggésben. Vállalkozói tevékenységem elindításával kezdtem el mélyebben foglalkozni az adatvédelemmel és végeztem el az Adatvédelmi tisztviselő képzést.

A változatosnak mondható szakmai életút előnyét abban látom, hogy a munkajog (és immár az adatvédelem) hatásait több szemszögből és több szintről láttam.

Vezetői munkám során alkalmam volt több hibát személyesen elkövetni, ezért hidd el, tudom, mitől óvnálak meg szívesen. De ugyanúgy megosztanám a számos siker kapcsán is mindazt, amely másolható.
Azt tapasztaltam, hogy amikor azt feltételezzük, hogy egyes vezetői szinteken (vagy akár a munkavállalók körében) megvannak bizonyos munkajogi, adatvédelmi alapismeretek, akkor az esetek jelentős részében csalódni kell, és még szerencsés, ha ezzel nem konkrét jogvita, per során szembesülünk.
Úgy látom, szükség van a mindennapok működésében az alapokfokú, már-már elemi szintű munkajogi, munkaügyi, adatvédelmi ismeretek befogadható módon történő átadására, megerősítésére, ezért én honlapommal, blogomban megjelenő írásaimmal erre vállalkozom.
Tarts velem!
Baksai Zoltán
munkajogi szakokleveles tanácsadó
Ügyeinket rendben tudni jó!

Ha üzenni szeretnél…

… használd ezt az űrlapot! Fontos, hogy olyan e-mail címet adj meg, amin biztosan elérlek!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.